TNW València is here 🇪🇸 Pre-register for 2024

This article was published on November 1, 2010

Wat TMG betaald heeft voor Hyves


Wat TMG betaald heeft voor Hyves
Patrick de Laive
Story by

Patrick de Laive

CPO and co-founder, TNW

Patrick de Laive is an experienced entrepreneur and daddy of Bo and Denne. He is co-founder of TNW and sporadicly invests in startups. He is Patrick de Laive is an experienced entrepreneur and daddy of Bo and Denne. He is co-founder of TNW and sporadicly invests in startups. He is a frequently asked speaker at (tech) events across the globe. Check his LinkedIn profile and @Patrick on Twitter for more information.

Een verwachte omzet van 20 miljoen in 2010, 9 miljoen geregistreerde gebruikers, wat kost die tent? Laten we dat samen eens uitrekenen.

Facebook heeft een geschatte waarde van $35 miljard voor 500 miljoen gebruikers wat neerkomt op $70 per gebruiker. Dat zou Hyves $630 miljoen waard maken. Dat is natuurlijk wel een beetje appels met peren vergelijken want facebook verwacht in 2010 2 miljard revenue te doen.

Als je het zo bekijkt kun je dus beter 17 keer de omzet doen. Dan kom je op een waardering van €340 miljoen. Maar hoeveel van die 20 miljoen in omzet is nou eigenlijk winst? Met 140 full time employees zit je al snel op een ton per persoon per jaar en dus tegen de 14 miljoen aan kosten. Nog wat servers er bij en er blijft niet al te veel over van die 20 miljoen in revenue. Maar laten we er even vanuit gaan dat ze 5 miljoen winst maken. Dan is 10 keer de winst dus 50 miljoen. Of doen we eens gek en hanteren we internet waarderingen dan komen we al op 100 miljoen.

Met andere woorden: op basis van bovenstaande berekeningen zijn we nog geen steek verder. Tijd om de community een kans te geven!

Je kunt er gif op innemen dat die overname prijs natuurlijk binnenkort uitlekt. Ik ga NU naar de persconferentie en zal flink wat bier en champagne investeren om de oprichters dronken te krijgen en me alles te laten vertellen. Maar wat denk jij?

Laat hier een comment achter met jouw gok en degene die er het dichts bij zit krijgt een fles champagne van me.

Get the TNW newsletter

Get the most important tech news in your inbox each week.

Published
Back to top