This post is sponsored by VMware. Learn about VMware virtualization and cloud solutions for small & mid-size business visit info.vmware.comThis article is available in other languages:

Germany Virtualisatie is de grote gelijkmaker  France Virtualisatie is de grote gelijkmaker  China Virtualisatie is de grote gelijkmaker  Netherlands Virtualisatie is de grote gelijkmaker  England Virtualisatie is de grote gelijkmaker  Portugal Virtualisatie is de grote gelijkmaker

Infrastructuur is duur. Het is daarom geen wonder dat veel bedrijven traditiegetrouw vaak het absolute minimum besteden om van start te gaan, zonder met hun behoeften op lange termijn rekening te houden. Als je ‘fast forward’ naar de dag van vandaag, is virtualisatie-infrastructuur niet alleen goedkoop, het heeft ook geen grote specialistische kennis nodig.

Zelfs de kleinste bedrijven (met name pas opgerichte internetbedrijven) hebben over het algemeen ten minste één of twee servers die ze gebruiken om hun diensten te hosten. Gewoonlijk gebruiken ze echter misschien 10 tot 20% van hun potentiële capaciteit.
Als alle SMB’s nu de gelegenheid aangrepen om te virtualiseren, zouden ze hun infrastructuur kunnen schalen met weinig belasting voor hun investeringen. Aangezien ze hun bestaande infrastructuur kunnen blijven gebruiken, geeft hen dit niet alleen de mogelijkheid om te schalen, het zorgt ook dat het bedrijf kan groeien en dat nieuwe environments naast de reeds bestaande opgebouwd kunnen worden.

Dit vermindert niet alleen de uitgave van kapitaal, het verlaagt ook de operationale uitgaven. Omdat het personeel niet meer een voor iedere server een stuk hardware hoeft te beheren en in staat is om een hele environment vanaf één bureau te beheren, neemt de efficiëntie van het personeel aanzienlijk toe.

Er zijn *onderzoeken* die aantonen dat de efficiëntie van het personeel met gemiddeld 10% verhoogd kan worden, maar er zou zelfs sprake kunnen zijn van een 270% stijging, als één enkele beheerder toezicht houdt op 1800 servers en deze beheert. Dit zorgt ook voor een snellere verspreiding van nieuwe environments en applicaties, omdat er geen nieuw stukje hardware aangeleverd hoeft te worden. Het is een fluitje van een cent.

Bovendien kunnen deze kosten nog verder gereduceerd worden. Er is immers minder vloeroppervlak en energieverbruik nodig voor een cluster van virtuele hosts voor een heel datacentrum van servers dat zich aan één taak wijdt. Volgens VMware heeft 70% van de organisaties een “echte meetbare kostenbesparing” waargenomen door over te gaan op virtualisatie. Het is vrij gemakkelijk om te snappen hoe dat kan.

In eerste instantie is virtualisatie misschien iets ingewikkelder om te configureren, omdat verschillende hosts worden aanbevolen voor het herstel van failures en omdat extra netwerkapparatuur nodig kan zijn om de waarschijnlijkheid van een enkel point of failure te verminderen. De voordelen zijn echter de moeite waard. Kleine bedrijven kunnen hiermee hun uptime verhogen tot een niveau dat eerder alleen een grote provider kon bieden, zoals 99,999%.

Het speelveld wordt hierdoor echt gelijk gemaakt, zodat pas opgerichte internetbedrijven en kleine / middelgrote bedrijven op hetzelfde niveau kunnen werken als de grote providers die over veel geld beschikken om te investeren in de groeiende infrastructuur. Het opent nieuwe mogelijkheden voor pas opgerichte internetbedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om een team ingenieurs in te huren om hun eigen infrastructuur met 99% uptime te beheren.

Niet alleen dat, het zijn juist de kleine bedrijven die het snelst groeien en door middel van virtualisatie kunnen ze zich snel uitbreiden, terwijl de kosten en operationele uitgaven voor hun projecten laag gehouden kan worden.
Als je nog niet je eigen vSphere-environment hebt opgebouwd, raden we je graag aan het eens te proberen. Het is niet zo moelijk als je denkt, en de voordelen zijn duidelijk.