This post is sponsored by VMware. Learn about VMware virtualization and cloud solutions for small & mid-size business visit info.vmware.comThis article is available in other languages:

Germany Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemistFrance Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemistChina Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemistNetherlands Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemistEngland Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemistPortugal Een paar virtualisatie voordelen die je mogelijk hebt gemist

We hebben in deze serie gesproken over welke voordelen virtualisatie je kunnen brengen op een hoog niveau, maar wat is er nog meer? Hoe anders kan het je bedrijf verbeteren? Ik ben blij dat je dat vraagt.

Sneller Bedrijf.

Als je een bedrijf hebt dat software ontwikkelt en je bent niet aan het virtualiseren, ben je waarschijnlijk half zo efficiënt als je zou kunnen zijn. In plaats van de uren besteden aan nauwgezet omgevingen configureren voor het testen, doe je het gewoon één keer en maak je een template. Zodra het klaar is, kun je een domeincontroller, test machine en TFS server in een kwestie van minuten laten draaien in plaats van uren of dagen. Wanneer het tijd is om de template bij te werken, is het net zo eenvoudig als het opstarten van een back-up van een virtuele machine, het maken van de veranderingen en het omzetten naar een template.

Segregatie.

Nog even over het testen van applicaties, je wilt geen nieuwe, onvoorspelbare code testen in je productieomgeving. Met virtualisatie kun je deze scheiden van netwerken op verschillende virtuele switches en met een paar klikken zorgen dat de productiecode nooit iets raakt in het test netwerk. Het beste deel? Je kunt dit zo vaak doen als je wilt.

Uptime.

Zodra je een virtualisatie-omgeving hebt gebouwd, en je bent klaar om te groeien en een paar hosts in een cluster te includeren, heb je een hele nieuwe wereld binnen handbereik. Het stelt je in staat om mislukking in te plannen, en als een host uitvalt, is het niet het einde van de wereld. Je virtuele machine is net gemigreerd naar een andere, perfecte functionele host. Hetzelfde geldt voor opslag – wanneer een LUN vult of trager gaat, kunt je het elders verplaatsen zonder dat je alles uit elkaar moet halen. Het gehele proces kan ook worden geautomatiseerd, dus je hoeft er niet eens meer over na te denken.

Snapshots.

Deze kunnen wellicht de beste uitvinding zijn sinds gesneden brood. In plaats van het uitvoeren van Windows-updates op je infrastructuur en zorgen maken over wat er gebeurt als het allemaal mis gaat, kun je een momentopname maken voordat je begint. Snapshots zijn een freeze frame in de tijd, net als een foto, van de virtuele machine, en daarmee kun je de oude staat binnen een paar minuten herstellen als er iets misgaat. Het neemt geen downtime om ze te maken, en ze werken bijna elke keer.

OEM dubbelzinnigheid.

Je hoeft niet te worden gekoppeld aan HP. Of Dell. Of IBM. Als je bedrijf zweert bij Dell, maar de markt verandert en Dell is niet langer geschikt om aan je behoeften te voldoen, kun je een HP server gaan kopen, ESXi installeren en integreren aan je omgeving en je zult niet eens twee keer hoeven na te denken. Het werkt gewoon, en er zijn geen rare hardwareproblemen. Virtuele machines kunnen naadloos worden gemigreerd tussen hardwareleveranciers, dus er is geen reden (anders dan een liefde voor uniformiteit) om bij een bepaalde leverancier te blijven wanneer de anderen het beter kunnen.