This post is sponsored by VMware. Learn about VMware virtualization and cloud solutions for small & mid-size business visit info.vmware.comThis article is available in other languages:

Germany Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatieFrance Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatieChina Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatieNetherlands Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatieEngland Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatiePortugal Hoe u uw bedrijf flexibeler kunt maken met virtualisatie

Zelfs als u een klein of middelgroot bedrijf hebt kan virtualisatie meer voor u betekenen dan u denkt. Het geeft u de kracht om te groeien, zelfs als u daar de komende tijd nog niet klaar voor bent. Door uw bedrijf anders in te richten dan een of twee Windows servers met een besturingssysteem, krijgt u een flexibiliteit waar u waarschijnlijk nog nooit aan gedacht had.

Het grootste voordeel dat u krijgt — en hier worden leidinggevenden het meest enthousiast van — is draagbaarheid. U kunt uw VM overal waar u maar wilt mee naar toe nemen, en u hoeft zich geen zorgen te maken over complexe procedures om uw server van de ene fysieke host naar de andere te verplaatsen.

Heeft u nieuwe hardware gekocht? Geweldig! Verplaats uw server gewoon ergens naar toe, start de nieuwe host en importeer het! Wilt u iets in een echte omgeving testen maar bent u bang iets te vernielen? Geen zorgen! Download het gewoon op uw lokale machine en start het maar.

En niet alleen dat, maar in de toekomst zal het ook heel gemakkelijk gaan. Het is overduidelijk dat de cloud de volgende grote revolutie is, en er zijn aanwijzingen dat draagbaarheid van virtuele machines de bekroning van dit succes zal zijn. Al heel snel zult u gewoon op een knop kunnen drukken en dan wordt uw machine door Amazon of Azure gehost op drukke momenten. En als het dan weer wat rustiger is drukt u gewoon nog een keer en gebeurt het weer in eigen beheer. Het is nog geen werkelijkheid, maar dat zal niet lang meer duren.

Virtueel werken heeft ook grote voordelen voor back-ups. Met de nieuwste back-upproducten kunt u niet alleen een back-up van de bestanden in uw omgeving maken, maar zelfs van deze hele omgeving. Zo hoeft u de server niet meer helemaal opnieuw op te bouwen, en alle gegevens handmatig te herstellen. Alles is er. U moet het alleen opnieuw importeren en u kunt weer aan de slag.

En het allerbeste? Als u een klein bedrijf hebt, en niet meer dan een of twee servers in uw omgeving nodig hebt, heeft VMware een gratis aanbieding (ESXi) voor iedereen, en Microsoft heeft ook Hyper-V met hun nieuwste versies van Windows.

Als uw omgeving groter wordt kunt u investeringen ook uitstellen door virtuele machines in ongebruikte middelen te bouwen, in plaats van rustig een Quad-core in de kast te laten draaien die de active directory infrastructuur helpt. Als u groot genoeg wordt voor een paar virtuele hosts, kunt u nog meer geavanceerde functies gaan inzetten om uzelf veerkracht te geven, bijvoorbeeld de automatische migratie van virtuele machines als een host problemen heeft.

U heeft geen reden om deze producten niet in uw omgeving in te zetten, en het zal u ook een heleboel gedoe besparen. Omdat het gratis is heeft u ook geen reden om het niet te doen. U zult echt verrast zijn hoe gemakkelijk het is.