This post is sponsored by VMware. Learn about VMware virtualization and cloud solutions for small & mid-size business visit info.vmware.comThis article is available in other languages:

Germany Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer France Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer China Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer Netherlands Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer England Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer Portugal Een bescheiden gids over opslag  en databeveiliging voor de kleine ondernemer

 


In het era van de online en digitale opslag herrijzen veel vragen over de veiligheid hiervan. Hoe kan een kleine onderneming gegevens het beste online opslaan? Welke cloud tools zijn specifiek gericht op kleinschaligheid? Hoe blijft alle data daar veilig? Kleine bedrijven hebben misschien minder data maar de beveiliging is daarom niet minder belangrijk. Maak gebruik van de volgende tools om je bedrijf eenvoudig en veilig de cloud in te lanceren.

Google Drive

Google verbouwde recentelijk de Google Documents service tot Google Drive, een gesynchroniseerd platform in de cloud waar je documenten, foto’s en natuurlijk Google Docs kunt opslaan. Platform onafhankelijk dus of je het nu via je tablet, laptop of smartphone doet, dat maakt niet uit. Dit is een uitgelezen kans voor kleine bedrijven om eenvoudig en gratis online samen te werken en desnoods in dezelfde documenten, tegelijkertijd!

Kosten: Alle onderdelen van Google Drive zijn gratis toegankelijk via Gmail of Google Apps.

Box

Box biedt opslag in de cloud en is gemaakt om zowel particulieren als grote bedrijven te bedienen. Gebruikers maken eenvoudig mappen aan om data in op te slaan en schermen deze bijvoorbeeld af met een wachtwoord om er een sales portal van te maken en kunnen de gegevens ook mobiel benaderen. Niet onbelangrijk: Box heeft beveiliging hoog in het vaandel staan.

Kosten: $15 per gebruiker, per maand.

CloudFlare

CloudFlare is een speciale beveiligingsoplossing. Door de DNS en CNAME instellingen van je domein door te verwijzen naar de CloudFlare servers beschermen zij je tegen aanvallen van buitenaf. Dit proces is heel simpel en het gratis account biedt genoeg functionaliteiten.

Kosten: gratis!

DropBox

Dropbox is een populaire file sharing service waarmee alle bestanden op elke device gesynchroniseerd zijn. Een gratis account geeft je 2GB opslagruimte en voor acties zoals het aanbrengen van vrienden of het activeren van een mobiel account, krijg je ruimte cadeau. Zodra je er gebruik van gaat maken weet je gelijk waarom de service zo populair is.

Pricing: 2GB gratis!

SalesForce

SalesForce is een populaire CRM tool en een geweldige ondersteuning voor je sales kanaal. Al breed toegepast bij grote bedrijven, SalesForce is ook toegankelijk voor kleine ondernemingen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: er zijn al abonnementen vanaf $5 per maand waarmee je leads kunt bijhouden en overzicht houdt over sales activiteiten. Verder kun je gebruik maken van het geïntegreerde Data.com waarmee het mogelijk is informatie over potiënele leads in te kopen en dit direct over te heveelen naar je eigen CRM.

Kosten: Vanaf $5 per maand.

Basecamp

Basecamp is een populair project management programma en collaboratief platform gemaakt door 37Signals. Hiermee kunnen teams tegelijkertijd aan dezelfde bestanden werken en zijn e-mail notificaties, to-do lijstjes en ook deadlines geïntegreert. Basecamp is minimalistisch opgezet waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.

Kosten: Vanaf $20 per maand.

Asana

Asana is een andere project management web applicatie, maar richt zich op het vervangen van e-mail door gedeelde takenlijsten. Door projecten op te splitsen in taken is de tool actiegericht met als doel dat je minder over werk nadenkt en het gedaan krijgt. Tijd is immers geld! Asana helpt je daarbij.

Kosten: gratis!

De rijzende ster van de cloud stelt kleine bedrijven in staat om bestanden efficiënt te delen en samen te werken. Oudere CRM systemen zijn prijzig en kosten veel moeite om op te zetten terwijl een kleine onderneming met SalesForce een volledig CRM draaiende heeft in enkele minuten.

De cloud heeft kleine bedrijven veel te bieden. Zolang men goed nadenkt over de beveiliging is het gebruik van bovenstaande tools nuttig, kostenefficiënt en zijn minimale investeringen nodig.