This post is sponsored by VMware. Learn about VMware virtualization and cloud solutions for small & mid-size business visit info.vmware.comThis article is available in other languages:

Germany Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?  France Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?  China Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?  Netherlands Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?  England Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?  Portugal Is uw bedrijf klaar voor de volgende orkaan Sandy?

De wereld is een onvoorspelbare plaats, en bedrijven vandaag de dag kunnen zich geen verrassingen veroorloven. Verrassingen zijn er in alle soorten en maten, en het was duidelijk tijdens de orkaan Sandy dat veel bedrijven (waaronder die grote datacenters!) niet helemaal klaar waren voor een grote gebeurtenis. Veel organisaties verzekeren hun infrastructuur door middel van een ramp herstelplan, maar hebben ze overwogen hoe hun bedrijf zal blijven functioneren? Dat is Bedrijfscontinuïteit.

Toen orkaan Sandy opdaagde, werd niet alleen de infrastructuur geraakt, maar ook de mensen. Er was geen manier om naar werk te komen, geen manier om online te komen voor velen, en hun kantoren waren volledig ontoegankelijk. Velen werden gedwongen om te werken vanuit huis, omdat hun organisatie niet had gedacht aan de mogelijkheid dat het personeel eigenlijk niet in staat zou zijn om naar het primaire hoofdkwartier te komen, en zelfs dan, niet beschikt over alles dat ze nodig hebben.

Bedrijven waren aan het worstelen om terug online te komen met hun ramp herstelplannen, maar als ze beter hadden gepland, en de tijd hadden geïnvesteerd zouden ze in staat zijn geweest om te blijven werken, ondanks de uitdagingen van het weer.

Velen kiezen ervoor om hun ramp herstelplan in gang te zetten zonder daadwerkelijk te controleren of het werkt, of de aller ergste gevallen te overwegen. Niet alleen moet je nadenken over hoe de primaire web services zullen blijven doorgaan, maar zullen uw medewerkers nog steeds in staat zijn om te werken aan andere systemen? Om de salarisadministratie gedaan te krijgen, of te reageren op vragen van klanten? Waar zullen zij heen kunnen gaan als hun huis is beschadigd of als ze niet vanuit daar kunnen werken? Planning moet nu worden gedaan om ervoor te zorgen dat het bedrijf meteen kan blijven functioneren, niet om nog weken na een gebeurtenis bezig te zijn met herstellen.

Als die dingen daadwerkelijk gedekt zijn, heeft het bedrijf een grootschalige test van de procedures gedaan? Bedrijfscontinuïteit is niet echt compleet zonder ervoor te zorgen dat de gerepliceerde systemen waar u toegang tot heeft eigenlijk up-to-date zijn, dat de gegevens goed zijn en ze snel genoeg zijn om te werken (vooral als ze aan de andere kant van het land zijn om ervoor te zorgen dat ze draaiende blijven) zoals je zou verwachten op elke andere dag. Het heeft misschien hoge monetaire investeringskosten om al uw medewerkers voor één dag aan de slag te houden in “ramp”-modus, maar het zal uiteindelijk de moeite waard zijn als er een echte ramp aanbreekt.

Veel bedrijven zijn zich bewust van de gevolgen van een ramp, maar kijken niet naar hoe het eigenlijk invloed zou hebben op hun activiteiten. Vandaag de dag, in de industrie is het makkelijker dan ooit om te herstellen van een grote gebeurtenis. Met virtualisatie en co-locatie, kunnen medewerkers werken in hun desktop-omgeving vanuit hun huis. Het enige wat ze nodig hebben is een netwerk-aansluiting en een computer.

Virtualisatie maakt colocatie mogelijk in het hele land, en geeft bedrijven de mogelijkheid om beter te worden terwijl ze groeien. Als behoeften groeien in hun primaire datacenter, dan groeit de omgeving ook in de DR kant. Als ze groter worden dan die van de bestaande infrastructuur, is het makkelijk genoeg om gewoon naadloos over te gaan naar de cloud (VMware SRM is de moeite waard) voor een klein bedrag.

Er zijn tal van excuses en redenen waarom bedrijven niet kiezen voor een Bedrijfscontinuïteitsplan, maar als uw bedrijf het zich niet kan veroorloven om een dag te verliezen, dan moet geld geen barrière zijn. Er is een oplossing voor elk budget, het heeft slechts een plan nodig.